Держпродспоживслужба почала формувати переліки експортерів кукурудзи та сої до Китаю

Київ. 25 вересня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів (Держпродспоживслужба) нагадала зацікавленим особам про формування Переліку осіб-експортерів кукурудзи та сої до Китайської Народної Республіки (КНР) і Переліку місць зберігання цих товарів для подальшого експорту до КНР.

Як пояснили у пресслужбі відомства, це роблять для забезпечення виконання вимог протоколу фітосанітарних та інспекційних вимог щодо експорту кукурудзи та сої з України до КНР.

Документи, що підтверджують проведення фітосанітарних процедур місць вирощування та зберігання кукурудзи та сої з метою внесення особи до переліків, необхідно надіслати до 16 жовтня на електронну пошту Держпродспоживслужби.

Відомство нагадує, що підставами для ухвалення рішення про відмову у видачі фітосанітарного сертифіката або фітосанітарного сертифіката на реекспорт є невідповідність об’єктів регулювання вимогам фітосанітарних заходів країни-імпортера.

Джерело: https://dpss.gov.ua/news/eksport-kukurudzy-ta-soi-do-knr-roziasniuiemo-terminy-podachi-dokumentiv