За словами заступника міністра аграрної політики та продовольства України Віталія Головні, розвиток аквакультури в Україні знаходиться на досить низькому рівні, хоча цей сектор виробництва продуктів харчування є одним з найшвидших у світі.
Україна має величезний потенціал для розвитку аквакультури завдяки понад 1 мільйону гектарів водних площ, таких як стави, озера, каскади водосховищ, лимани та інші водойми.
Заступник міністра наголосив на важливості співпраці держави, бізнесу, науки та фахівців для розвитку аквакультури в Україні. Наразі, аквакультура в країні становить лише 27% виробництва рибної продукції, в той час як світовий середній показник складає понад 51%. Віталій Головня закликав до підвищення цього показника та використання потенціалу, який є в Україні, включаючи водні ресурси, переробку рибної продукції та можливості для її експорту.