Без е/е в Україні залишаються 399 населених пунктів, тривають обмеження ВДЕ-генерації – "Укренерго"

Київ. 26 вересня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Станом на ранок 26 вересня в Україні через бойові дії та з інших причин без світла залишалися 399 населених пунктів.

“Через бойові дії є пошкодження в мережах обленерго Донеччини, Дніпропетровщини, Харківщини, Херсонщини…Є відключення з технічних причин у Дніпропетровській і Сумській областях. Тривають аварійно-відновлювальні роботи”, – повідомило НЕК “Укренерго” у вівторок.

25 вересня для збалансування енергосистеми вже традиційно для нинішнього місяця обмежувалося виробництво вітрових і сонячних електростанцій у денні години з 12:00 до 14:30. Максимальна обмежувана потужність в окремі години становила 352 МВт.

За інформацією НЕК, відновлено частину обладнання на одному з магістральних енергооб’єктів у Дніпровському регіоні. Завдяки цьому підвищено надійність живлення однієї з областей.

“Учора було зафіксовано вимкнення захистом двох високовольтних повітряних ліній у центральному та південному регіонах. Відключень споживачів не було, лінії в роботі. Також у вівторок вранці дією захисту відключалася інша лінія в центральному регіоні. Знеструмлення споживачів не було, лінія відразу повернулася в роботу”, – зазначили в компанії.

За даними “Укренерго”, у вівторок триває імпорт електроенергії зі Словаччини загальним обсягом 42 МВт-год із максимальною потужністю в окремі години до 28 МВт.

“Експорт сьогодні здійснюється до Словаччини та Молдови. Загальний обсяг – 5 167 МВт-год, з максимальною потужністю в окремі години до 432 МВт”, – зазначили в НЕК.