Через негоду знеструмлено 140 населених пунктів у шести областях – Міненерго

Київ. 14 липня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – Станом на 14 липня в Україні через негоду та спричинені нею технологічні порушення знеструмлено 140 населених пунктів у Київській, Полтавській, Львівській, Чернігівській, Одеській та Чернівецькій областях.

“Переважна більшість із них – на Київщині”, – повідомило Міністерство енергетики в п’ятницю в телеграм-каналі.

При цьому наголошується, що триває ворожий терор прифронтових і прикордонних із РФ областей. Через обстріли було знеструмлено споживачів у Дніпропетровській, Донецькій, Чернігівській та Харківській областях.

“Внаслідок попередніх обстрілів залишається без світла частина споживачів у Запорізькій та Херсонській областях. Ремонтні бригади працюють там, де це дозволяє безпекова ситуація”, – поінформували в міністерстві.

У свою чергу позитивною новиною дня став вихід із ремонту, що тривав у межах масштабної ремонтної кампанії, енергоблоку теплової генерації потужністю 240 МВт.

Окрім цього, у Херсонській області заживили один населений пункт, який був знеструмлений ще з початку деокупації.

“Триває фіксація та ліквідація наслідків повені, яка виникла через підрив дамби. У Херсоні без світла залишаються 12,9 тисячі споживачів. Енергетики працюють над відновленням електропостачання”, – зазначили в Міненерго.

Джерело: https://t.me/energyofukraine/635