У Британії відкрилося міжнародне авіашоу RIAT 2023

Лондон. 14 липня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА – На авіабазі Королівських британських ВПС Ферфорд в Англії в п’ятницю відкрилося міжнародне авіашоу Royal International Air Tattoo 2023 (RIAT 2023), яке триватиме до 16 липня, повідомляють його організатори.

В авіашоу візьмуть участь літаки і вертольоти ВПС, ВМС і Армії з 26 країн світу, НАТО, а також цивільні літаки і вертольоти. Загалом буде представлено 217 одиниць авіаційної техніки, зокрема винищувачі, бомбардувальники, заправники, розвідувальні та транспортні літаки і вертольоти.

У рамках RIAT проводитимуться демонстраційні польоти кількох типів літаків. Найбільшими учасниками авіашоу за кількістю представленої військової авіаційної техніки є Велика Британія (41 одиниця), США та Італія (по 18 одиниць).

США, зокрема, будуть представлені двома стратегічними бомбардувальниками B-52H, стелс-винищувачами п’ятого покоління F-35A Lightning II, винищувачами F-16CJ Fighting Falcon і F-15E Strike Eagle, висотним розвідником U-2, заправниками KC-135R Stratotanker, важкими транспортними літаками C-17A Globemaster III та іншою авіаційною технікою.